Skip to content

Miloš Arunović

Miloš Arunović prvenstveno radi kao napredni programer softvera, ICT savetnik i vlasnik privatne ICT kompanije. Član je CCSS tima koji razvija sveobuhvatan sistem za selekciju, raspoređivanje i usmeravanje karijera kandidata u kome aktivno radi preko 4 godine. Sarađuje sa domaćim i stranim kompanijama na projektima e-trgovine, automatizaciji poslovnih procesa, automatizaciji proizvodnih procesa, razvoju internetskog prisustva i redovno radi kao konsultant u oblasti IT-a. Tokom poslednjih 15 godina kreirao je veliki broj softverskih rešenja.

Profesionalnu karijeru je započeo u kompanijama Comtrade DOO i SoftSerbia DOO. Nekoliko godina nakon rada kao veb programer, osnovao je sopstvenu kompaniju koja i dalje uspešno posluje na polju razvoja softvera. Miloš je bio angažovan na raznim projektima u 5 zemalja – pored Srbije radio je za kompanije u Australiji, Austriji, Italiji i SAD. Razvoj rešenja za e-trgovinu zauzima značajno mesto u njegovoj radnoj karijeri. Kao projekt menadžer u svojoj kompaniji, vodio je razvojni projekat internet prodavnice Fashion Compani DOO, Srbija; Nakon toga, kao savetnik i menadžer projekata, vodio je razvoj internet prodavnice strane kompanije za proizvodnju i distribuciju LED displeja, 4D Sistems Pti Ltd, Australija. Pored toga, radi na razvoju drugih srednjih i malih veb prodavnica u zemlji i inostranstvu: Fast Ventures srl, Italija; Termorad DOO, Srbija; FusionFormatics Ldt., SAD; itd.

Jedan od najuspešnijih projekata koje je razvio sa svojim timom bio je sistem upravljanja dokumentima za potrebe austrijskih železnica (Schienen-Control GmbH). Ovaj softver je  nagrađen međunarodnom nagradom Constantinus i u Beču je ocenjen kao zapaženo inovativno rešenje. Kasnije, taj proizvod je pušten u promet, gde je stigao do TUV – organizacije koja radi kao službeno telo za sertifikaciju. Prepoznali su ga kao korisno i pouzdano softversko rešenje, nakon čega je pomenuta organizacija počela da ga koristi za sopstvene potrebe.

U poslednjih nekoliko godina fokus Miloševog poslovanja bio je na automatizaciji poslovnih alata i procesa povezanih sa modernim veb rešenjima. Neki primeri su projekti za JDM Ekpedite INC, SAD – softver za generisanje potencijalnih klijenata, obradu podataka, kreiranje dokumentacije i ugovora, softver za analizu i praćenje poslovanja, softver za onlajn obuku itd., kao što su Continental – ContiTech AG, softver za DMC štampu i drugi. Miloš trenutno najviše radi na razvoju sveobuhvatnog sistema za selekciju i raspoređivanje kandidata. U okviru ovog velikog projekta, njegove glavne odgovornosti su klijentske aplikacije, korisnički interfejs i nadzorna tabla za administratore CCSS softvera i organizovanje poslovanja u okviru primene tog sistema. Ove aplikacije su razvijene da ispune zahteve poslovnih ljudi koji koriste internet i mobilne uređaje sa vodećim tehnologijama koje se koriste u modernom poslovanju.

Pored pomenutih delatnosti, Miloš se već nekoliko godina specijalizuje u oblastima menadžmenta i marketinga. Takođe, Miloš sve više radi kao neposredni savetnik za primenu informacionih tehnologija, metoda i alata za upravljanje i selekciju kandidata.

U slobodno vreme Miloš radi kao mentor za informatiku u Regionalnom centru za talente. Organizuje sportske događaje za decu (Street Open 3×3) sa ciljem promocije zdravog života i sporta. Hobiji su mu tenis, košarka i popularna psihologija …